Branitelji traže da veteranska bolnica u Kninu ostane državna

Kninske braniteljske udruge zatražile su od predsjednika Vlade, ministra zdravlja i ministra hrvatskih branitelja, da Opća i veteranska bolnica Hrvatski ponos Knin ostane pod ingerencijom Ministarstva zdravlja jer, ističu, Šibensko-kninska županija neće moći financirati dvije bolnice u županiji, šibensku i kninsku.

'Od vas, gospodo, tražimo da još jednom analizirate odluku o obustavi postupka sanacije Opće i veteranske bolnice Hrvatski ponos, te da pod svaku cijenu bolnicu ostavite pod skrbi središnje države, odnosno Ministarstva zdravlja', stoji u otvorenom pismu Koordinacije braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina.

Branitelji podsjećaju da je na rang-listi bolnica u Hrvatskoj od prije dvije godine kninska bolnica bila na začelju liste uspješnosti, te da je riječ o bolnici četvrte kategorije. Kninska bolnica na području je posebne državne skrbi, pa je i to još jedan razlog da se bolnica 'Hrvatski ponos' ostavi pod skrbi države, smatraju branitelji. Očekuju 'da bolnica koja je namijenjena njima bude i pokazatelj odnosa Vlade RH prema hrvatskim braniteljima i njihovim zdravstvenim problemima'.