Baka iz Koprivnice šije haljine za sirotište "Mali dom"

U srcu Kenije, na 50-ak kilometara teško pristupačnog područja, daleko od prometnica i zdravstvene skrbi sirotište je Mali dom. Ondje se u afričkoj divljini franjevci s voditeljem misionarom Mirom Babićem već 12 godina skrbe za napuštenu i bolesnu djecu.

Način da pomogne, spoji Afriku i Koprivnicu, našla je i Marijana Janeković. Veoma me se dojmila jedna rečenica da djeca nemaju ni torbe, da te svoje olovčice nose u poderanim vrećicama, ja sam rekla da mogu pomoći, kako djeci mogu sašiti torbe i sve je počelo kad sam sašila 30 torbi, rekla je.

Već s prvom pošiljkom iz Koprivnice nisu putovale samo torbe već i školski pribor. Jedna vrata dobrote otvarala su druga, kaže Marijana, ili od prijateljica ili koprivničkih trgovina. Bale platna za torbe, pernice i haljinice stizale su sa svih strana.

Do sada je Marijana sašila 400 pernica i 300 torbi te prikupila mnogo ostalog  školskog pribora. Sve to već je u Africi. Ona ne posustaje, želi sašiti 1.000 torbi i haljinica, a nakon toga, tko zna još koliko.