Zašto nismo društvo ravnopravnosti?

Prema statistici Ministarstva uprave za 2015., još nismo ravnopravno društvo. Najviše pritužbi pravobraniteljici za ravnopravnost spolova stiže s područja rada i zapošljavanja, čak 60%.

Neravnopravni odnosi, zbog stereotipa, najviše pogađaju žene. Naime, samo 2% muškaraca uzima roditeljski dopust jer je uvriježeno shvaćanje da je to ''ženina zadaća' , ali i u volji poslodavaca. Tako je lani uz djecu ostalo 2200 očeva. Porast u odnosu na godinu prije - porazan - tek 12 tata.

U 2015. imali smo tri pritužbe očeva koji su htjeli na roditeljski dopust, ali su i naišli na nerazumijevanje poslodavaca. Poslodavci su ti koji gledaju profit, žele izmanipulirati radno pravi o odnose, rekla je Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

O manipulaciji na tržištu rada ipak najviše mogu posvjedočiti - žene. Više ih je na Zavodu za zapošljavanje, teže pronalaze posao, suočavaju se sa seksualnim uznemirivanjem i ucjenama, a onda su i slabije plaćene. Ako imamo rodnu segregaciju na tržištu rada imamo i u plaća,a  koja iznosi 16% nepravedno i neopravdano. Ukoliko se nastavi ovaj tempo, mi ćemo tek za 70 godina izjednačiti plaće, rekla je Božica Žilić, predsjednica Ženske sekcije SSSH-a.

Pitanje je hoće li ipak manje vremena proći do stvarne ravnopravnosti osoba istospolne orijentacije u Hrvatskoj. Ono što bismo trebali spomenuti da smo svjedoci homofobnih izjava i učestalih raznih vrsta fizičkog nasilja nad osobama istospolnih orijentacija.

Ipak, 180 napada okarakterizirano je samo kao prekršaj, tek je osam njih proglašeno kaznenim djelom. Pomak u prihvaćanju osoba istospolne orijentacije trebao je donijeti i Zakon o životnom partnerstvu. Od kolovoza 2014. do kraja 2015. sklopljeno je 108 životnih partnerstava.