Sanader za Planinsku ponovno optužio Kosor i Čobankovića

Izmijenjenu optužnicu Sanader je nazvao još besmislenijom od prve jer u njoj, među ostalim, stoji da je on znao za kupovnu cijenu za koju je Stjepan Fiolić prije kupio spornu nekretninu. 'Ne samo da nisam znao cijenu nego nisam imao nikakve veze s tim projektom', rekao je Sanader, ponovivši da do sjednice Vlade, na kojoj je dano odobrenje za kupnju i na kojoj nije bio, nije znao za transakciju.

Na pitanje sudskog vijeća zašto je njegova zamjenica Jadranka Kosor prije glasovanja o kupnji na zatvorenom dijelu sjednice rekla: 'To je ovo što je maloprije premijer objasnio', Sanader je kazao da ne zna. Sanader je dodao kako pretpostavlja da se se Petar Čobanković i Kosor u pauzi prije zatvorenog dijela sjednice dogovorili da će na dnevni red dodati točku o kupnji Planinske. Podsjetio je i da iz Fiolićeve obrane proizlazi kako je Čobanković zatim zvao Fiolića, a on poslije premijera kako bi ga obavijestili da je sve riješeno.
Pri svojim su prijašnjim obranama ostali i drugi okrivljenici - Stjepan Fiolić koji priznaje optužbe i tvrdi da je Sanaderu donio mito u kutiji od hrenovki te vlasnik Inžinjerskog biroa Mladen Mlinarević koji negira da je zgradi u Planinskoj prije prodaje u procjeni nekretnine povisio vrijednost. Zastupnik Fiolićeve tvrtke sud je obavijestio i da im prošlog tjedna nije odgovoreno na e-mail u kojem traže poziv na broj sudskog računa na koji mogu uplatiti protupravno stečenu imovinsku korist prije prvostupanjske presude. Sve je optužbe u ovom slučaju priznao i Čobanković pa je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.