I u Dubravi kolona vjernika za sv. Leopolda

Nakon zagrebačke katedrale tijelo svetog Leopolda Mandića u sljedeća će tri dana biti izloženo u župnoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Gornjoj Dubravi kako bi brojni vjernici mogli dodirnuti njegov sarkofag.

Sv. Leopold bio je velik ispovjednik pa će građanima cijelo vrijeme na raspolaganju biti svećenici koji će ih ispovijedati, a svečanu svetu misu u 19 sati predvodit će dubrovački biskup Mate Uzinić. Nakon toga bit će i molitveno bdijenje koje će trajati do ponoći, a crkva se tijekom noći neće zatvarati kako se ne bi stvarale gužve poput onih u katedrali.

Mnoštvo vjernika posjećuje svetog Leopolda
Unatoč visini od samo 135 centimetara, bio je znan kao veliki slušač i borac za siromašne kojemu je cilj bio ujediniti sve kršćane u jednoj vjeri. Navodno bi znao ispovijedati i po 15 sati. Posvetio se ljudima i njihovim problemima. Zato i danas vjernici pristižu u tolikom broju - samo da bi bili bliži njegovoj svetosti.
Pristutnost ovoga sveca i čudotvorca, mnogima je lijek za srce i dušu. Upravo ono što je za života htio postići.

Zbog velikog broja vjernika bit će i posebna regulacija prometa – desni prometni trak Avenije Gojka Šuška od tramvajskog okretišta do Kolakove ulice bit će zatvoren, kao i sve bočne ulice koje vode do crkve, do nedjelje u ponoć.

U ponedjeljak, 18. travnja, nakon svete mise u 7.30, koju će predvoditi fr. Jure Šarčević, prov. ministar, oproštaj od sv. Leopolda bit će u 9 sati, a predvodit će ga nadbiskup Josip Bozanić.