Bandić u Jasenovcu, obišao i romsko groblje Uštica

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je Spomen-područje Jasenovac i romsko groblje Uštica, gdje su u tijeku radovi na održavanju i uređenju okoliša.

Izrazio je nezadovoljstvo što se spomen-područje iskorištava za podjele u društvu. Ja sam jako tužan i nesretan, kao čovjek, Hrvat, antifašist i europejac. Ovo što se radi posljednjih tjedan dana ne služi na čast. Ni Hrvatskoj ni malim liderima koji žive u sjeni svojih institucija i ne znaju kako će doći u eter nego podjelama. Molio bih ih da nas toga klone, Hrvatska je umorna od podjela, izjavio je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik istaknuo je kako danas u Jasenovac nije došao na komemoraciju jer će počast svim žrtvama ustaškog koncentracijskog logora odati 22. travnja, kada će se održati državna komemoracija pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Počast ću odati u skladu s poštovanjem hrvatske države i procedure budući da se komemoracija odvija pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora 22. travnja. Ja sam legalist i legitimist i poštujem hrvatski Ustav, istaknuo je.

Bandić je Jasenovac obišao sa suradnicima i ravnateljicom tog spomen-područja Natašom Jovičić kako bi se uvjerio je li sve u redu s uređenjem okoliša.