'Bez reforme - svi umirovljenici bit će socijalni slučajevi'

Ministrica rada i mirovinskog sustav Nada Šikić poručila je iz Vukovara kako je sadašnji mirovinski sustav u Hrvatskoj neodrživ pa ako se njegova provedba nastavi, a sustav ne reformira svi bi, kaže, mogli postati socijalni slučajevi kada dođu u mirovinu.

'Indeksacija pri odlasku u mirovinu sve je niža i niža. Ako nastavimo na taj način, svi ćemo biti socijalni slučajevi u mirovini', kazala je Nada Šikić nakon što je u Palači Srijem s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem razgovarala o stanju u gospodarstvu i na tržištu rada. Na upit novinara o novom zakonskom okviru za odlazak u mirovinu, Šikić je navela kako je riječ o prijedlogu koji mora proći javnu raspravu, a u koju moraju biti uključeni svi socijalni partneri i tripartitno vijeće. Najavila je da će sve sugestije partnera biti prihvaćene. 

'Paljba' oporbe po mirovinskoj reformi - Šuker: Izokreće teze!

Na zamolbu novinara da pojasni razloge zbog kojih se na sjednici Vlade usprotivila donošenju uredbe o limitiranju troškova, Šikić je kazala kako se prema njezinu mišljenju rad ministra vrednuje na kraju njegova mandata. 'U mome ministarstvu kolegice svakodnevno komuniciraju s Bruxellessom. Hoćemo li mi izgubiti novac iz fondova EU-a zbog toga što telefonski račun ne smije biti veći do 400 kuna? Šta je u tom segmentu skuplje?', zapitala je Šikić.