Ugovor Filozofskog i Katoličkog bogoslovnog fakulteta na ledu

Ugovor o mogućoj suradnji na zajedničkom izvođenju dvopredmetnih studija između Filozofskog i Katoličkog bogoslovnog fakulteta izazvao je burnu reakciju dijela studenata i profesora. Ugovor je potpisan 2014., ali je prošle godine stavljen izvan snage i nije ponuđen novi.

Zbog toga suradnje neće biti ni sljedeće akademske godine. Dok nema dogovora - nema ni ugovora. Kratko i jasno rekla su HRT-u obojica dekana. 

Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić ponovno će dati na razmatranje ugovor svim odsjecima i studentima. Sve točke i rečenice opet će se prekontrolirati, a posljednju riječ imat će Fakultetsko vijeće. Ugovor se može doraditi ili odbaciti.

Dekan KBF-a Tonči Matulić ističe da u svojoj sveučilišnoj karijeri nije doživio da se s toliko žuči i otpora raspravlja o suradnji dvaju fakulteta.

Smatra da je tu riječ o neinformiranosti, ali ništa se ne postiže na brzinu i preko koljena. U svakom slučaju, vijest je da ugovorne suradnje dvaju fakulteta sljedeće akademske godine neće biti, ali zato će ponovno biti plenum - za dva dana.