Dvojica ozlijeđenih u eksploziji na poligonu Cerovac

Dvojica pripadnika Oružanih snaga teško su ozlijeđena oko 13 sati na vojnom poligonu u Cerovcu Vukmaničkom, kada je za vrijeme redovite obuke polaznika časničke škole detonirala eksplozivna naprava.

Ministar obrane Josip Buljević posjetio je Opću bolnicu u Karlovcu i Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu i upoznao se sa zdravstvenim stanjem ozlijeđenih pripadnika OS-a RH. U razgovoru s dr. Suadom Crnicom, sanacijskim upraviteljem bolnice u Karlovcu, doznaje se da je stanje 41-godišnjeg pripadnika stabilno i da je izvan životne opanosti. Teže je ozlijeđen i prevezen u KB Dubrava, gdje će nastaviti liječenje. Drugi, 22-godišnjak iz Vrlike, polaznik časničke škole, još je u operacijskoj dvorani. Njegovo je stanje stabilno, a dalje ćemo vidjeti tijekom noći i jutra te idućih dana, rekao je dr. Crnica, a objavila je u 21.40 Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a. 

Ministar Buljević kazao je da je u ovom trenutku najvažnije zdravstveno stanje naših pripadnika te istaknuo da ova nesreća pokazuje koliko je teško, zahtjevno, odgovorno, ali i opasno biti vojnik. Dodao je da su za današnji slučaj, uz ekipe za očevid, formirana tri povjerenstva - jedno u sklopu postrojbe, drugo u sklopu Vojnog učilišta i treće na razini Glavnog stožera OS-a RH.