Bandić: Nema nikakvog BMW-a 7 i nikakvih BMW-a, Zagreb će uštedjeti

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je u stanci sjednice Gradske skupštine nabavu novih automobila za Gradsku upravu i Zagrebački Holding. Opovrgnuo je da je među njima i novi BMW 7, kako su objavili mediji.

Na pitanje nabavlja li Zagreb automobile vrijedne više od 55 milijuna kuna,  odgovorio je da će Zagreb uštedjeti - umjesto 99 automobila, uz  leasing će dobiti 83, što je 20% manje, a Holding će umjesto 257 nabaviti 194 vozila, što je 25% manje. Godišnji je trošak 10,5 milijuna kuna, odnosno 44 milijuna u četiri godine. Novinari su tražili odgovor na pitanje je li među tim automobilima i luksuzni BMW 7, kako se čini po specifikacijama, a kako je na aktualnom satu Gradske skupštine spomenuo i SDP-ov zastupnik Dominik Etlinger.

Nema nikakvog BMW-a 7 i nikakvih BMW-a, ustvrdio je Bandić. Nedavno sam na zagrebačkom Auto Showu sjeo u električni BMW, pa je nekima proradila mašta. Očito zbog toga misle kako ću kupiti BMW. Moram reći da sam prije pet dana išao u Amsterdam s Airbusom, ne bi me iznenadilo da objavite kako ću kupiti Airbus, rekao je Bandić novinarima.

Iz gradskog ureda javne nabave tvrde da se milijun kuna vrijedan automobil u Gradskoj upravi nije spominjao. Radi se, tvrde, samo o zadovoljavanju standarda. To je viša srednja klasa koja odgovara standardima. Zbog sigurnosti se naručuje za sve dužnosnike, kaže Danijela Habijanec, pročelnica ureda.

Na natječaju koji je Grad Zagreb objavio na stranicama Narodnih novina traži se luksuzno srebrno metalik vozilo s LED glavnim svjetlima, 19-colnim naplacima i snagom od 300 konja.

Riječ je o investiciji od 44,2 milijuna kuna bez PDV-a poreznih obveznika kojima Zagreb za gradske službe i podružnice Holdinga putem leasinga nabavlja 277 novih automobila - različitih gospodarskih vozila, ali i nekoliko osobnih auta srednje i više srednje klase, među kojima i ovaj superluksuzni model. Još 13 vozila “srednje klase” moraju biti snage najmanje 180 konja, sa sjedalima u kombinaciji alcantara i kože, karoserija im mora biti metalik plava, uz automatski mjenjač, turbodizelski motor i bi-xenon glavna svjetla.