Milardović o ideološkim podjelama: Nekomu odgovara ovaj tip napetosti

Ideološke podjele koje razdiru hrvatsko društvo bile su tema i jutrošnje emisije U mreži Prvoga u kojoj su gostovali sveučilišni profesori Ivan Rimac i Anđelko Milardović.

Milardović je rekao kako je sukob ideologija otvoren još u izbornoj noći onom poznatom izjavom Zorana Milanovića "mi ili oni" nakon čega dolaze razlilčite reakcije od HDZ-a u smislu najave kulturne revolucije, najave lustracije. Otvorene su konfliktne linije ne samo iz 20. stoljeća već i nove. Društvo pleše iznad vulkana. Ne može ona strana koja je izgubila izbore radikalizirati u smislu lijevoga radikalizma, žala za gubitkom kulturne hegemonije, a ne može ni desna ekipa potencirati priču sa svoga diskursa, izjavio je Milardović. 

Lijevi i desni radikalizam su "braća po materi", jedan drugog podupiru i u tom smislu dovode u pitanje funkcioniranje liberalne demokracije i Ustava Republike Hrvatske. Prekomjerno verbalno granatiranje ne prestaje, nema nevinih aktera kad je riječ o sukobu ideologija, rekao je Milardović. Nekomu doista odgovara ovaj tip napetosti, mišljenja je Milardović.
Komentirajući obraćanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Rimac je rekao kako je upravo ona sama kumovala ovom stanju. Dobar dio svog mandata bila je gluha. Svojim djelovanjem, svojim prešućivanjem ne štiti Ustav i dovodi zemlju u situaciju izolacije, rekao je Rimac.