Petrov u Bleiburgu: Prestanimo biti taoci prošlosti i podjela

Prestanimo biti taoci prošlosti i podjela koje nam nameću neodgovorni političari, poručio je potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov u objavi na svom Facebooku nakon što je u petak na Bleiburgu položio vijenac u spomen na žrtve Križnog puta.

Danas sam kod spomenika na Bleiburgu položio vijenac u spomen na sve žrtve koje su bez suda ubijene na svim stratištima u završnim operacijama, ali i nakon završenoga Drugog svjetskog rata. Sve žrtve zaslužuju isto poštovanje i pijetet, a režimi koji su doveli do stradanja istu osudu. Prestanimo se dijeliti na mrtvima, a temelje moderne Hrvatske gradimo na Domovinskom ratu, osuđujući uvijek zločine i sve totalitarne i autoritarne režime, istaknuo je Petrov.Hrvatsko društvo pozvao je da se okrene izgradnji bolje i drugačije zemlje te prestane s podjelama. "Prestanimo s "mi ili oni" i rješavajmo zajedno probleme naših građana", naglasio je. Ustvrdio je kako je vrijeme da Hrvatska prestane biti talac prošlosti i podjela "koje nameću neodgovorni političari i na tim podjelama 'parazitiraju'".
Komemoracija na Bleiburškom polju
Nažalost, u prošlost se ne možemo vratiti da zaštitimo žrtve, ali možemo budućnost graditi na dobru, zaključuje Božo Petrov.

Podsjetimo, jučer je premijer Tihomir Orešković posjetio Tezno i Bleiburško polje, gdje je zapalio svijeće u spomen na žrtve bleiburške tragedije i Križnog puta.