Tko iz koalicije Hrvatska raste prelazi Bandiću?

Nakon što tri tjedna zaredom parlamentarna većina nije bila na okupu za glasovanje, samo se potkrepljuju priče o mogućem preslagivanju u Saboru. A opet je tomu svoj doprinos dao i Milan Bandić odgovarajući na kritike zbog stalnih izostanaka zastupnice iz njegova kluba Sandre Perković.

Ona je jedna od pet zastupnika zbog kojih jučer u Saboru ponovno nije bilo kvoruma. Bandić je rekao da će se ona kompenzirati čovjekom iz koalicije Hrvatska raste. Koji bi zastupnik iz oporbene koalicije prešao u njegov klub, gradonačelnik nije rekao.

Nakon nepostignutog kvoruma u Saboru, slijedile su ostavke Gordana Jandrokovića i Davorina Mlakara na mjesta potpredsjednika Kluba zastupnika HDZ-a. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker ne smatra se odgovorim. No, kaže, bude li se to od njega tražilo, dat će ostavku.
Za zastupnike Mosta to je samo dokaz više da su promjene nužne. To nam daje još povoda da nastavimo s inicijativom da se saborski zastupnici plaćaju ovisno o svom radu, smatra Miroslav Šimić iz Mosta.

Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika kaže da u bližoj budućnosti ne očekuje nikakve promjene. Vjerojatno će se neki pokazatelji više vidjeti nakon skupštine ili konvencije HDZ-a, ovisno kako će se oni poslagati, kazao je.
Neki mediji pišu da bi povratak Milijana Brkića u saborske klupe mogao biti spas za HDZ.