SDP pokrenuo postupak opoziva Tomislava Karamarka

Klub zastupnika SDP-a uputio je u saborsku proceduru Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku, čime se pokreće postupak njegova opoziva. Razlog je potencijalni sukob interesa zbog poslovnog odnosa njegove supruge s konzultantom MOL-a Josipom Petrovićem

"Očekujem da će saborski zastupnici odraditi posao i vidjeti da se ovdje radi o neodrživom odnosu koji čak nema veze sa sukobom interesa. Ljudi koji ulaze u takve aranžmane bi trebali znati da je to ne dopustivo", izjavio je uoči saborske sjednice predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Nije želio reći što su napisali u interpelaciji. Na pitanje o osnivanju istražnog povjerenstva za cijeli slučaj rekao je: Nema se tu što istraživati, tu je sve jasno. To je neodrživo stanje, jedna sramota koja bi u svakoj državi već davno završila ostavkom. To nije sitna omaška, već sustav prema kojem funkcioniraju u HDZ-u, rekao je Karamarko.

Potpisao sam zahtjev i ići će u saborsku proceduru. važno je da se vidi što misli jedan dio zastupnika, istaknuo je Milanović. Tek nakon što je gospodin (Karamarko) uhićen u "poslu" rekao je da će se povući iz slučaja "Ina-Mol". Teret akcije leži u onima koji predlažu interpelaciju, a to smo mi. Ako ne uspijemo onda će se znati tko su zaštitinici HDZ-a. Potpuno je nevažno što će reći Povjerenstvo o sukobu interesa, radi se o sivoj zoni i situaciju koju čak nije predvidio ni zakonodavac, dodao je Milanović.

Tomislav Karamarko smatra da njegova politička odgovornost ne postoji, a za daljnje postupke pričekat će odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa
Na Karamarkovu stranu stao je i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić. Nitko od njih nije kriminalac, izjavio je Tolušić uoči sjednice Vlade.