Gradonačelnik Novalje Ante Dabo novi član Mosta

Čelnik Mosta nezavisnih lista i potpredsjednik Vlade Božo Petrov predstavio je novog člana Mosta, gradonačelnika Novalje Antu Dabu, koji je tom prigodom poručio da vjeruje u Most koji se afirmira na hrvatskoj političkoj sceni.

Ova grupacija ima budućnost, ja vjerujem u Most i zato sam tu, poručio je Dabo na konferenciji za novinare u središnjici Mosta.

Petrov je rekao da je priča Novalje priča Metkovića i Omiša. Dabo je čovjek koji je pokazao ono što se dogodilo u tim gradovima, a to je borba protiv lokalnih šerifa, korupcije i kriminala i borba za vrijednosti koje su izgubljene u zadnjih 20 godina u hrvatskom društvu. Izgubljena je zlatna sredina, ljudi nemaju mogućnost izreći svoj stav, već ih se automatski mora svrstati negdje, rekao je Petrov.

Na napomenu novinara da velik dio mostovaca potječe iz redova bivših HDZ-ovaca, a sada se na lokalnim razinama s njima sučeljavaju, Petrov je rekao kako su u Vladi da provode promjene. To nas jedino zanima. U pregovorima prvo smo išli u SDP, a onda u HDZ. Ne znam kako HDZ definira da su relativni pobjednici izbora, no zahvaljujući Milanoviću dobili su priliku da formiraju vlast. Mislim da je HDZ-u sada puno gore, a da SDP slavi što s nama nije u vlasti, poručio je.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić, koji se Mostu priključio kao načelnik općine Tompojevci, rekao je kako je uspjeh Mosta nezavisnih lista samo dokaz da su od građana dobili mandat da ono što su radili na lokalnoj razini rade i na nacionalnoj. Reforme pokrećemo, dajemo puno inicijativa, no ne prihvaćaju se sve i treba jasno reći da su opstrukcije obje velike stranke tolike da definitivno imamo problem, koji građani osjete, rekao je Panenić.

Načelnica općine Gradec, Mostova saborska zastupnica Ljubica Ambrušec, izrazila je nadu da će se Dabo dogoditi i u drugim hrvatskim gradovima.