Strategija za smanjenje rodnog jaza u plaćama

Danas se održava konferencija Strategija za smanjenje rodnog jaza u plaćama. Ona je završni događaj projekta koji CESI provodi s partnerima iz Belgije, Španjolske, Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Estonije i Švedske. Stoga su u Studiju 4 gostovale Anamarija Tkalčec iz Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te Hildegard van Hove s Instituta za rodnu jednakost iz Belgije.

Tkalčec je obasnila da je riječ o programu koji je financirala Europska komisija iz programa Progres. Osim organizacija civilnog društva, u projektu su sudjelovali Institut za rodnu jednakost iz Belgije i druge istraživačke institucije civilnog društva te sveučilišta.

Prema izjavi pravobraniteljice o situaciji u Hrvatskoj glede rodnog jaza u plaćama, žene kasnije ulaze u svijet rada i tu se stvara veliki jaz od 18 posto. Prema svim istraživanjima, govori se da je u Hrvatskoj 10 posto razlike u plaćama. Daljnji jaz u plaćama je zbog bolovanja i čuvanja djece, rekla je Tkalčec.

Hildegard je rekla da u Belgiji nema velikog jaza, ali postoji svjesnost o problemu. Ondje zakon regulira ovu problematiku. Kad se pregovara o plaći sa socijalnim partnerima, raspravlja se i o jazu u plaćama na različitim razinama; na nacionalnoj razini, na razini pojedinog sektora, na razini poduzeća. Tvrtke o tome moraju izvještavati i raspravljati što će učiniti da se jaz smanji.

Poručila je da je u Hrvatskoj najvažnije stvoriti svijest o razlici u plaćama što prije -  riječ je o pitanju socijalne pravednosti.