Politički ping-pong traje i dalje - tko će prije do 76 potpisa?

Gotovo iz sata u sat mijenja se politička situacija u zemlji. Tko će odstupiti, tko neće, hoće li se rekonstruirati Vlada ili ćemo na nove izbore? Mnogo je pitanja na koja za sada nema odgovora jer još nema nikakva političkog dogovora. Tko će prikupiti 76 potpisa za većinu u Saboru ili za njegovo raspuštanje? U ovom trenutku te potpise nema nitko, ali pregovori su u tijeku.HDZ-ovi optimisti tvrde da će do sutra sve biti riješeno. A što je danas riješeno, pogledajte u videoprilogu.Razgovori su u tijeku, sve pojedinosti će javnost saznati u idućim danima. Čekamo da Hrvatska prodiše. Mogućnost da odustanemo od opoziva ne postoji. Pokazalo se da Orešković, osobno ga cijenim, ne poznaje dovoljno političke procese. To je neuspio eksperiment, rekla je u Dnevniku 3 HRT-a članica Predsjedništva HDZ-a Sanja Putica.Među sedam neodlučnih je i Veljko Kajtazi, predstavnik romske i još 12 manjina. Doznajte komu će se on prikloniti.Suprotna strana prikuplja potpise za opoziv Vlade odnosno rušenje saborske većine i konačno otvaranje puta za nove izbore. Doznajte od šefa Hrvatske stranke umirovljenika Silvana Hrelje kako napreduje prikupljanje potpisa.
U HDZ-u kažu da imaju većinu za rekonstruiranje Vlade. S druge strane, Božo Petrov ne želi odstupiti i poručuje HDZ-u da pokažu tih 76 zastupnika, ili se ide na nove izbore. Očito, više ne stoji njegova ponuda o ostavci, a negdje se zagubio i prošlotjedni zahtjev premijera Tihomira Oreškovića da odstupe oba potpredsjednika.U HDZ-u i dalje isto stajalište - sva trojica moraju otići. Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević poziva Oreškovića da podnese ostavku.Božo Petrov nikad oštriji i jasniji - nema trgovanja. Most i dalje stoji iza premijera.

Ne žele licitacije gledati više ni u SDP-u pa su danas počeli prikupljati potpise za raspuštanje Sabora. Jedini cilj im je vratiti mandat građanima, kako se ne bi nastavila nagađanja svaki sat o tome tko odlazi, a tko ne.U idućim danima najvažnije će biti točno brojiti do 76. U HDZ-u ističu da će do sutra u Saboru imati novu parlamentarnu većinu. S druge strane, i SDP prikuplja potpise - za raspuštanje Sabora. I oni tvrde da imaju 76 ruku.

Tko "točnije" broji? Ako se i stvori nova većina, za koju HDZ uvjerava da je ima, pred njima je novi problem. Većina koju navodno ima SDP, koju bi potvrdili prikupljeni potpisi za raspuštanje Sabora.