Obama podupire Clinton

Američki predsjednik Barack Obama podupro je predsjedničku kandidaturu Hillary Clinton, a već sljedeći tjedan pridružit će joj se u kampanji na skupu u Wisconsinu.

Bijela je kuća objavila prije snimljeni video u kojem Obama kaže kako nikada nitko nije bio tako kvalificiran za predsjednički ured kao Hillary Clinton. Obama je pozvao i na stranačko jedinstvo u političkoj borbi s republikanskim protukandidatom Donaldom Trumpom.

Potpora je stigla nedugo nakon što je Obama dulje od jednog sata u Bijeloj kući razgovarao sa senatorom Berniejem Sandersom, socijalistom koji odbija izaći iz utrke za stranačku nominaciju Demokratske stranke.

Sanders je nakon sastanka u Bijeloj kući izjavio kako sljedeći tjedan izlazi na predizbore u Washington D.C.-u, te da sa svojom političkom agendom dolazi na stranačku konvenciju u srpnju u Philadelphiji.

No, poručio je kako će napraviti sve da republikanac Donald Trump ne pobijedi u utrci za Bijelu kuću 2016., a američki mediji najavljuju kako će do sastanka Sandersa i Clinton doći vrlo brzo.