Beljak: Najbolje rješenje izbori, ali pričekajmo Supermana

Uoči sjednice Predsjedništva HSS-a, predsjednik stranke Krešo Beljak izjavio je Hini kako je najbolje da se ova politička zavrzlama rasplete prijevremenim izborima na koje će HSS izaći samostalno. Dodao je kako HSS neće dati svoj potpis za raspuštanje Sabora. "Inicijative drugih stranaka nećemo podržavati, a posebno ne SDP", rekao je.

"U vezi s preslagivanjem situacija je takva da bi se, što se tiče rokova, u jednom vrlo kratkom razdoblju, de facto u jednom danu, trebala naći osoba koja bi prvo prikupila 76 ruku za opoziv premijera Tihomira Oreškovića. Nakon toga bi prikupila 76 potpisa i otišla na Pantovčak kod predsjednice po mandat, dobila mandat i praktično u istom danu se vratila u Sabor, bila izabrana za premijera i u jednom danu riješila ovu dramu. Ako takva osoba postoji, onda je to Superman, i ja pitam koja to stranka ne bi Supermana poduprla za predsjednika Vlade RH", rekao je Beljak za Hinu.

Istaknuo je da možda takva osoba postoji, i ako postoji, onda će ga HSS podržati za predsjednika Vlade. "To je onda apsolutno super sposobna osoba koja je to u stanju napraviti, i doista bi zaslužila da bude predsjednik Vlade RH. Dobit će našu potporu, bezuvjetnu, bez ikakvih traženja. Ne želimo sudjelovati u preslagivanjima, ne želimo nikakva mjesta, ministarska, potpremijerska ili bilo kakva, želimo da se napokon počne raditi", zaključio je Beljak.
 
Dodaje da bi svi oni političari koji se kunu u nacionalne interese, trebali prestati s tim pričama i prestati se brinuti za svoj osobni interes i za 'masne plaće u debelim foteljama' i da bi trebali što prije pitati hrvatske građane što misle o tome na novim izborima.