Analitičari u Studiju 4: Karamarko mora otići!

U demokratskim političkim sustavima u ovakvoj situaciji političar se mora povući i tu nema govora, Karamarko se mora povući, rekao je gost Studija 4, politički analitičar Davor Gjenero.

Naš problem je što naše institucije, pogotovo one koje brinu o ustavno-pravnom poretku ne rade dobro ni brzo. Karamarko  ne akceptira činjenicu da cijeli sustav čini nestabilnim, smatra Gjenero.
Marko Ljubić naglašava da HDZ nema više izbora nego govoriti da će uspjeti u preslagivanju vlade. Pitanje je što bi ono donijelo u smislu političke stabilnosti? Presložena vlada, mislim, da ne može vladati, to bi bila surogat koalicija koja bi bila još destruktivnija nego ova sada s Mostom, kaza je Ljubić.
Gospodinu Karamarku je ključna pogreška što nije odmah bjanko kuvertirao svoju ostavku i pozvao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i sve ostale institucije, ako treba i međunarodne, za istragu svih događaja oko Ine. Tako bi sebi dao prostora za vođenje igre, a ovako je bio stalno u defenzivi. U ovom trenutku on mora otići, bio je rezolutan Ljubić.
I meni se čini da je gosp. Karamarko čovjek koji se mora početi povlačiti iz hrvatskog političkog života, složio se Gjenero. Dolazi mu na naplatu ono kako se ponašao na početku svojeg političkog životu HDZ-u, a to je način na koji je ponašao prema gospođi Kosor, smatra.

Karamarko realno i pošteno nije ni blizu istoj poziciji u kojoj je Milanović. SDP je shvatio da je saborsko povjerenstvo za sukob interesa nedovoljno za "stiskanje" Tomislava Karamarka i pokrenuo je princip famozne političke odgovornosti. Taj je princip potpuno nemjerljiv i isključivo zavisi, ne od vrjednosnih elemenata i sadržaja, nego od javne nadmoći. Na taj se princip "zalijepio" Most, rekao je Ljubić