Kraj školske godine

Kraj je još jedne školske godine, ocjene su u imenicima, uskoro u svjedodžbama, maturanti naveliko pišu ispite državne mature, priča s kurikularnom reformom se zakomplicirala. Ukratko, vrlo turbulentna školska godina je za nama.

Školsku godinu započeli smo s jednim ministrom, a završili s drugim. Započela je štrajkom prosvjetara, a završila prosvjedom građana. Pa nije ni čudno da nam učenici ovako komentiraju: Ova školska godina mi je najzabavnija bila.

Kurikularnu reformu, čini se, nastavit će neka druga stručna skupina, nakon što je sadašnja zatražila razrješenje.

Za nekoliko dana maturanti počinju pisati obvezne predmete na državnoj maturi. Danas su pisali popularnu politiku i gospodarstvo.

Učenici zagrebačke 15. gimnazije naporno su vježbali za informatičku olimpijadu - i vratili se iz Amerike kao prvaci.

Domagoju je uspjelo nešto što nije nikome u Hrvatskoj. On je najuspješniji učenik na državnim i međunarodnim natjecanjima. Ove godine primit će čak 8 oskara znanja. A koliko su se ostali trudili, vidi se u imenicima.

Oko 40 tisuća osmaša upisuje se ove godine u srednju školu, a o tome se treba brinuti još od petog razreda.

A kolike su šanse da učiteljima bude bolje, pita se Lidija Racki, koja 25 godina radi u školi. Ispraća još jednu generaciju, sljedeće godine dobiva prvašiće, do tada čeka ju podjela svjedodžbi, brojne sjednice i pripreme. Sve do sredine srpnja. Dakle nemaju prosvjetari tri mjeseca praznika kako im zlobnici znaju reći.