Počela 17. Fiumanka - regata koja okuplja 2000 jedriličara

Pobjednik prvoga dana 4. Europske medijske regate ekipa je HRT-a. Predstavnici medija i Rotary klubova jedrili su jučer dva plova ispred riječkoga lukobrana, a danas, uz obiteljsku rutu 17. Fiumanke, plove od Rijeke do Kostrene i natrag.

Na "veliku" Fiumanku stiglo je dvjestotinjak jedara. Ispred riječkog lukobrana jedrile su tradicijske barke, do Kostrene i natrag plovi najviše jedrilica: obiteljske, mediji i rotarijanci, a najdulja ruta s okretom ispred ulaza u Omišaljski zaljev dočekala je krstaše. Svima je cilj u riječkoj putničkoj luci.

Kao što su meteorolozi i najavili, ima dosta vjetra, ali povremeno i kiše koja nije omela natjecatelje. Startali su u podne.

Jedanaest medijskih kuća iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske natječe se na Europskoj medijskoj regati. To je već deseta godina da predstavnici medijskih kuća sudjeluju na riječkom prazniku jedrenja - Fiumanki. Natjecale su se i posade Rotary klubova.

Prvoga su dana novinari, snimatelji i ostali djelatnici medija te rotarijanci odjedrili dva plova ispred riječke luke. Među medijskim posadama prvi su u cilj u oba plova ušli HRT-ovci koji vode u ukupnom poretku. Za ekipu Radio Rijeke jedrili su studenti s Radio Sove, koji su u prvome plovu bili 10. a u drugom šesti.