Manny Stul iz Australije svjetski je poduzetnik godine

Australac Manny Stul proglašen je u subotu navečer u Monte Carlu svjetskim poduzetnikom godine. Manny Stul titulu EY Svjetskog poduzetnika godine, svojevrsnog poduzetničkog Oscara, osvojio je u konkurenciji 50 poduzetnika iz cijelog svijeta koji su svoje mjesto u finalnom izboru osigurali nakon što su proglašeni nacionalnim pobjednicima.

Manny Stul
 predsjednik je tvrtke Moose Enterprise Holdings&Controlled Entities. Dijete poljskih izbjeglica, Stul je radio kao građevinski radnik kako bi prikupio kapital za svoj prvi posao, koji je postupno prerastao u jednu od najvećih i najinovativnijih tvrtki za proizvodnju i prodaju darova u Australiji. Zatim je preuzeo tvrtku Moose Toys i pretvorio je u šestog proizvođača igračaka i igara za djecu i odrasle u SAD-u i četvrtog u Australiji. Igračke proizvedene u Kini i Hong Kongu tvrtka prodaje u više od 80 zemalja.

Dodjela nagrade EY Poduzetnik godine održana je u Monte Carlu 16. godinu zaredom, a hrvatsko je izdanje svoju premijeru doživjelo prošle godine kada su titulu prvih pobjednika ponijeli Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit. Tijekom četverodnevnog programa predstavljeno je 50 poduzetnika iz cijelog svijeta koji zajedno zapošljavaju više od 102 tisuće ljudi te imaju ukupni prihod od oko 24 milijarde američkih dolara. Hrvatsku je ove godine predstavljao Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca.