Zagrebačkim obrtnicima uručena priznanja na 51. Danu obrtnika

Udruženje obrtnika grada Zagreba na Sljemenu je, u Maloj Hunjki, proslavilo svoj 51. Dan. Najzaslužnijim članovima uručena su priznanja, a Damir Židanić, vlasnik obrta Ines, ovogodišnji je dobitnik Statue - najvišeg priznanja koje Udruženje dodjeljuje obrtnicima za izniman doprinos u razvoju komorskog sustava, postignute poslovne rezultate i promidžbu obrtništva.

Obrt za usluge i trgovinu Ines osnovan je prije 27 godina. Veliku zlatnu plaketu s pisanim priznanjem koja se dodjeljuje za značajne uspjehe u obrtništvu te unaprjeđenje obrtničkih asocijacija i strukovnog organiziranja dobio je Branko Stričak, vlasnik vodoinstalaterskog obrta Stričak koji djeluje od 2001. godine.

Zlatnu plaketu s pisanim priznanjem koja se dodjeljuje obrtnicima za dugogodišnji rad, poslovne uspjehe i doprinos razvoju obrtništva dobili su Zoran Brdar, vlasnik građevinskog obrta Graditelj i Mladen Leš, vlasnik servisa kućanskih aparata M-Frigo.

Udruženje obrtnika grada Zagreba dodijelilo je i posebna priznanja za očuvanje obiteljske tradicije i promicanje ugleda obrtništva.

Platinasti obrt - priznanje koje se dodjeljuje za očuvanje obiteljske tradicije obrta više od 60 godina i promicanje ugleda obrtništva dobili su: Proizvodni i uslužni obrt ljevaonica Kranjčević, vlasnika Ivana Kranjčevića; Žana kozmetika, vlasnica Marijana Nežić i Mesnica i kobasičarna Prežec, vlasnika Alana i Tomislava Prežeca.

Zlatni obrt - priznanje koje se dodjeljuje za očuvanje obiteljske tradicije obrta više od 50 godina i promicanje ugleda obrtništva ove godine su dobili MP Metaloplast, vlasnika Zlatka Tkalčevića i Delta - Alat plastil, vlasnice Ivanke Ceranja.

Mikulić: Vrata Gradske skupštine otvorena obrtnicima

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i saborski zastupnik HDZ-a Andrija Mikulić istaknuo je kako mu je drago da su obrtnici otvoreni za bilo koji oblik suradnje, poručivši da su im vrata Gradske skupštine otvorena.

Sve što tražite, a u našoj je mogućnosti izaći ćemo u susret. Držite se zajedno. Hvala vama i dragom Bogu da nam čuvate tu obrtničku tradiciju, istaknuo je Mikulić.