Vulin: Političke stranke moraju proći katarzu

Kakvo je stajalište HDSSB-a u političkoj zavrzlami i kako će se stranka postaviti u vezi s glasovanjima u Saboru objasnio je u Dnevniku HRT-a predsjednik te stranke Dragan Vulin.

HDSSB je jasno rekao da su za Hrvatsku najbolje i najpoštenije rješenje novi izbori i naši će zastupnici glasovati u tom smjeru. Ovo je farsa, politički cirkus koji bi trebao što prije završiti i doći novi izbori kako bi se politička scena resetirala. Političke stranke se moraju očistiti, moraju proći katarzu kako bi novi sastav Hrvatskog sabora bio mnogo stabilniji. Mučno mi je gledati svakodnevno vijesti o političkoj krizi, a mogu misliti kako je građanima ove zemlje, poručio je Vulin.

Naglasio je da je ovih dana u medijskom prostoru puno spekulacija i poručio da HDSSB neće ići ni u kakvo preslagivanje. Smatramo da su izbori jedino rješenje. Ni Ministarstvo poljoprivrede nije naša cijena, kako se pisalo po novinama, HDSSB ne pristaje na političku trgovinu.

Na pitanje što će stranka učiniti u slučaju novih izbora i hoće li s nekim u koaliciju, odgovorio je da se HDSSB zauzima se za bolji i kvalitetni život u svom zavičaju, a na koj način će izaći na izbore, odlučit će stranačka tijela kada za to dođe vrijeme.