Los Angeles: Zaplijenjen eksploziv i uhićen muškarac uoči gay pridea

Muškarac koji je prevozio arsenal oružja i eksploziva uhićen je u okolici Los Angelesa nekoliko sati prije gay pridea i nakon pokolja u gay klubu u Orlandu, objavili su vlasti i mediji.

Muškarac je uhićen u Santa Monici, na obali pokraj Los Angelesa, u nedjelju ujutro, a posjedovao je oružje i drugi opasni materijal, ističe se u priopćenju policije losangeleskog okruga.

Savezna policija istražuje moguću povezanost te osobe s gay prideom koji se održava u West Hollywoodu, mjestu u losangeleskoj aglomeraciji, drugoj po veličini u Sjedinjenim Državama, dodaje FBI u priopćenju.

Mjesna glasila pišu da je policija Santa Monice u noći na nedjelju pronašla automobil registriran u Indiani, na sjeveru SAD-a. Opet po pisanju lokalnih medija, osumnjičenik je redarstvenim snagama rekao da je došao u grad kako bi sudjelovao u povorci ponosa, godišnjem okupljanju homoseksualaca na kojemu se prije nego je objavljena informacija o pokolju u Orlandu, očekivalo 400.000 ljudi. U pucnjavi u gay klubu u Orlandu ubijeno je 50 osoba, a ranjene su 53. Mreža CNN prenosi da je vlasti upozorio susjed.

Policija losangeleskog okruga dodaje da je, bude li trebalo, potpuno spremna odgovoriti na napad poput onoga koji se dogodio u Orlandu i da je zbog održavanja povorke ponosa tijekom vikenda "pojačala" broj redarstvenika.