Splitski HDZ: Zašto se zataškava afera Grizli?

Splitski Gradski i Županijski odbor HDZ-a na konferenciji za novinare prozvao je državne institucije za pokušaj zataškavanja afere Grizli koja, smatraju oni, ima sve elemente najveće političko-medijske i financijske korupcijske hobotnice.

Zgroženi  smo činjenicom da se institucije pravne države još nisu oglasile o ovome slučaju. Izražavamo čuđenje tom činjenicom, ali nadamo se da to nije zbog toga jer se u sramotnom ugovoru spominje i ime ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića. Nadamo se da istraga o najvećoj aferi prodaje ministara za ostvarivanje privatnih interesa nije stopirana radi zaštite male skupine ljudi iz Mosta koji su sudjelovali u takvim rabotama, rekao je Petar Škorić, predsjednik GO HDZ-a i saborski zastupnik. 

Svi se s pravom trebamo zapitati  što je tu moralno, što dopustivo, što su javni, a što privatni interesi. Nekim kolegama iz Mosta puna su usta morala i časti, no ovaj slučaj upućuje na brojne kontradikcije, poručio je Škorić. U razgovorima s pojedinim kolegama iz Mosta postalo mu je, kaže, jasno da se tu radi o 'izoliranim' slučajevima, a ne kolektivnoj odgovornosti.

Afera Grizli izbila je kada je PR agencija "Grizli komunikacije" početkom lipnja objavila da prekida suradnju s Mostom nezavisnih lista nakon što su se u medijima pojavile informacije da je istoimena PR agencija za svoje klijente ugovarala sastanke s Mostovim ministrima.