Orepić: Ako imaju 76 ruku, sretno im bilo!

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić komentirao krizu vlasti u Hrvatskoj. "Ako HDZ ima 76 ruku, onda ćemo raspravljati. Mislim da nemaju. Mi smatramo da prvi potpredsjednik Vlade gospodin Tomislav Karamarko iz Vlade treba otići zbog neprihvatljivog ponašanja u obnašanju javnih dužnosti pa da ova Vlada nastavi odlučno dalje raditi na čelu s gospodinom Oreškovićem", poručio je Orepić.

"Ako se to ne može realizirat,i mislim da je najkorektnije da idemo u nove izbore, vratimo mandat narodu i narod neka odluči tko će ga voditi. Vidjet ćemo u četvrtak, ako oni imaju 76 ruku, sretno im bilo", poručio je Orepić. Zamoljen da komentira aferu Grizli, Orepić je rekao da "gospodin Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, elementarno ne razumije rad MUP-a. Policija radi sukladno zakonu, a ne po uputama ministra kao što je to radila u njegovo vrijeme. Smatram da je ta politika iz koje proizlaze takva gospoda, definitivno prošlost za Hrvatsku", smatra Orepić.

Izjavu za HRT ministar je dao u Župi dubrovačkoj  na marginama Ministarske konferencije koja se održava u sklopu Salzburškog fouma. Rekao je kako Hrvatska iz pasivnog promatrača preuzima ulogu aktivnog sudionika u kreaciji sigurnosne politike EU-a i jugoistočne Europe, te kako se pozicionirala kao prijateljska i humana, a posebno sigurna zemlja.