Ministarstvo računa na suradnju s članovima skupine za kurikulum

Dan prije isteka ugovora članova Stručnih radnih skupina za Cjelovitu kurikularnu reformu - iz ministarstva obrazovanja stiže ponuda nastavka rada na reformi do 31. kolovoza za 47-oro članova koji su izdvojeni iz nastave. Takvu ponudu nisu dobili ostali članovi radnih skupina koji su cijelo vrijeme bili i u nastavi.

Ministarstvo, kažu, računa i na daljnji angažman, savjete i prijedloge članova Ekspertne radne skupine u daljnjem provođenju reforme. I jedni i drugi profesori - iznenađeni su ponudom ministarstva koja stiže u posljednji trenutak.

Kolege su začuđene, iznenađene, zašto sad to predzadnji dan, svi su znali da 15.6. ističe naš mandat, ne znam kakve će biti reakcije u školama, mi se moramo pojaviti na produžnoj nastavi i na ostalim aktivnostima koje su tijeku u školama, što će sad biti isto nemamo odgovor!, rekla je članica Stručnih radnih skupina za osnovnu školu, međupredmetne teme i informatiku Lidija Kralj.

Mi koji nismo izdvojeni iz nastave, o nama se ne zna ništa, naš pravni status u ministarstvu nije nikako riješen. Dosada je to rješavano na način da bismo dobili ugovor o djelu npr. za predstavljanje dokumenata. Nakon toga nijednu ponudu iz ministarstva nismo dobili!, ističe član Stručne radne skupine za matematiku Josip Kličinović.