Karamarko odstupa s mjesta prvog potpredsjednika Vlade

Neovisno o odluci Povjerenstva za sukob interesa - Tomislav Karamarko danas bi trebao podnijeti ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade, potvrdio je HRT-u izvor iz HDZ-a. Tu informaciju potvrdio je Hini i jedan sudionik sastanka u središnjici HDZ-a iz Domoljubne koalicije. Karamarko je na sastanku, prema tom izvoru, rekao kako time želi pokazati da ne želi biti teret budućoj hrvatskoj vladi.

U HDZ-u se nadaju kako će ovaj potez njihova predsjednika pomoći stranci u prikupljanju 76 ruku - potrebnih za sastavljanje nove vlade.

Klub zastupnika Mosta jutros se sastao u Saboru. Miro Bulj nakon sastanka je izjavio da se ta Karamarkova odluka trebala dogoditi puno prije. Zašto nije, to trebate pitati Karamarka, rekao je novinarima. Potpredsjednik Vlade Božo Petrov također je bio u Saboru, no zasad nema njegove izjave.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas će na javnoj sjednici odlučiti je li Karamarko povrijedio načela djelovanja i bio u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa svoje supruge i svoga prijatelja, savjetnika mađarske naftne tvrtke MOL, Josipa Petrovića. I druga točka dnevnoga reda sjednice Povjerenstva odnosi se na Karamarka - odlučivat će hoće li ponovno pokrenuti postupak vezan uz Karamarkove poslovne udjele u tvrtki Soboli.

Domoljubna koalicija: Imamo 65+3 ruke bez Mosta i svi su dobrodošli

Tomislav Karamarko je nakon jučerašnjeg sastanka čelnika Domoljubne koalicije izjavio kako od Povjerenstva očekuje da donese "normalnu i pravičnu odluku", a to je da nije "bio niti jest u bilo kakvom sukobu interesa. Ako ne bude tako, najavio je - potražit će druge načine da dokaže istinu i pravdu.