Supruga ubojice iz Orlanda znala za napad, mogla bi uskoro biti optužena

Supruga napadača, koji je ubio 49 ljudi u gej noćnom klubu u Orlandu, znala je za njegove planove napada i mogla bi uskoro biti optužena, rekao je policijski izvor.

Izvor je rekao za Reuters da je sazvana savezna velika porota i da bi mogla optužiti Noor Salman, suprugu ubojice Omara Mateena, najranije u srijedu.

Izgleda da je znala što se događa, rekao je američki senator Angus King, član obavještajnog odbora Senata. Čini se da će ona surađivati i da nam može dati neke važne informacije, rekao je King za CNN.
Napad u Orlandu najteži masovni pokolj u SAD-u
Portal FoxNews objavio je, pozivajući se na izvor u FBI-u, da tužiteljstvo želi optužiti Mateenovu ženu kao pomagačicu po 49 točaka za ubojstvo i 53 točke za pokušaj ubojstva kao i zbog toga što nije izvijestila vlasti o planiranom napadu i jer je lagala saveznim agentima.

Noor Salman je za NBC i ABC News izjavila da je pokušala odgovoriti muža od napada.

Naoružani Mateen, američki građanin afganistanskog podrijetla, otvorio je vatru u noći na nedjelju u gej klubu Pulse na Floridi i pritom ubio 49 osoba i ranio 53.  Nakon trosatne opsade interventna policija je upala u klub i ubila napadača.