SDP i zastupnici nacionalnih manjina glasovat će za opoziv Oreškovića

Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je donijelo odluku da će u Saboru glasovati za opoziv premijera Tihomira Oreškovića, izjavio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Naš cilj su novi izbori. Vjerujemo u odlazak cijele vlade - to je vlada Mosta i HDZ-a i nebitno je tko je vodi. Ako to vodi prema raspuštanju ovog saziva Sabora, ne rušenju, nego novim izborima, to je naš cilj i u tome ćemo sutra sudjelovati. O tome je razgovaralo Predsjedništvo SDP-a i donijeli smo jednoglasnu odluku, izjavio je Milanović.

Daljnji potezi nakon što se izglasuje nepovjerenje Oreškoviću ovisit će o stavu Mosta. Nada se da to neće značiti nastavak nereda, vlastito čerupanje i nastavak nereda idućih 30 dana, poručio je.
I Klub zastupnika nacionalnih manjina jednoglasno je odlučio poduprijeti HDZ-ov prijedlog opoziva premijera Tihomira Oreškovića, potvrdio je zastupnik mađarske manjine Šandor Juhas.

Izglasat ćemo nepovjerenje premijeru Oreškoviću. To će biti prvi potez, prvi korak, a onda ćemo vidjeti kako će se situacija dalje odvijati i onda ćemo razgovarati, rekao je Juhas.

Na pitanje jesu li spremni kao mandatara poduprijeti Zdravka Marića uzvratio je da će nacionalne manjine ići u smjeru da budu jamac stabilnosti Vlade, ali to ne znači da su skloni surađivati s Domoljubnom koalicijom.
Domoljubna koalicija: Imamo 65+3 ruke bez Mosta i svi su dobrodošli