Bulj i Milanović u Saboru izmijenili teške riječi

U saborskoj raspravi o opozivu premijera Tihomira Oreškovića predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je kako će ta stranka glasovati za odlazak ove vlade i da su spremni za nove izbore.

Kažem da smo za izbore spremni ili pripravni, ali ne sretni. Tko će pobijediti, odlučit će hrvatski politički narod, kazao je. Hrvatska ne može biti slučajna država, ona mora imati i glavu i srce i mišiće i to smo joj dužni vratiti, rekao je Milanović. Zato moramo ići na parlamentarne izbore što prije, završio je.

Mostov zastupnik isprovociran Milanovićevim riječima "slučajna država" javio se za repliku. Gospodine Milanoviću, Hrvatska nije slučajna država, ona je država stečena u obrambenom Domivinskom ratu i ovo su ružne riječi, rekao je Bulj. Zatim mu je nabrojio najveće neuspjehe njegove vlade. Na kraju je rekao: Pozivam vas još jednom da više ne govorite o slučajnoj državi jer puno je krvi proliveno dok ste vi bili u Ministarstvu vanjskih poslova. Ovo je uvreda za sve koji su bili u Domovinskom ratu, ali i za buduće generacije. Još jednom, ovo nije slučajna država, već su ovo demokratki procesi, rekao je Bulj.

Milanović mu je replicirao da je bio vrlo jasan i da to što mu spočitava, nije rekao. Poručio je Bulju da ne igra na niske strasti i instinkte kod ljudi