Petrov: Skočili su u provaliju - izbori su neizbježni

Sabor je izglasovao nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću, čime je pala Vlada - gost Dnevnika HTV-a bio je Božo Petrov. Kazao je kako da za Most ne postoji mogućnost preslagivanja Vlade te poručio kako su "izbori neizbježni". 

"Cijela famozna priča o preslagivanju propada. HDZ je znao što će se dogoditi, svjesno su išli rušiti vladu i ako će biti iskreni - priznat će da nemaju 76 potpisa. Njih treba pitati zašto su srušili vladu i premijera kojega su doveli, a u tome im je zdušno pomagao SDP", kazao je te dodao kako se rasprava o samoraspuštanju Sabora - mora dogoditi. "Most je pokazao da obraz nema cijenu. U vladu smo ušli otvoreni i spremni za suradnju i pokazali smo što znači kad građani daju glas poštenim političarima. Nažalost, Domoljubna koalicija nam nikada nije dala pravu priliku. Vjerujem da će birači prepoznati što su radili HDZ i SDP od izbora do danas", zaključio je Petrov.

"Nema bilo kakvog dogovora o bilo kakvom preslagivanju. Oni samo mogu sanjati da će doći do 76 ruku", kazao je Petrov nakon što je Oreškovićeva vlada pala u Saboru. Dodao je kako Most neće dati šansu niti jednima niti drugima - jer su ih i jedni i drugi prevarili. "Mislim da im je danas postalo jasno da nemaju 76 ruku. Mislim da su sa punom sviješću skočili u provaliju", zaključio je Petrov. "Oreškovićevoj Vladi nisu pružili pravu priliku, držali su figu u džepu - svaka im čast, vidimo se na izborima", poručio je Petrov. Vjeruje da će izbori biti najesen. 

U slučaju izglasavanja nepovjerenja 12 Mostovih zastupnika poduprijet će raspuštanje Sabora