U Saboru počelo sakupljanje potpisa podrške novoj vladi

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner (HDZ) izjavio je da je u Hrvatskom saboru počelo sakupljanje potpisa podrške novoj vladi jer vjeruje da je dovoljan broj saborskih zastupnika odgovoran i želi stabilnu vadu, a to žele i hrvatski građani - stabilnost i vladu koja će provesti strukturne reforme. Nije želio govoriti o tome koliko je potpisa dosad prikupljeno. 

Ni HDZ-ov kandidat za mandatara Zdravko Marić nije želio spekulirati s brojem potpisa. "Bitno je tražiti konstruktivno rješenje, a eventualna nova vLada ima dobar potencijal za značajni iskorak i postizanje poboljšanja na gospodarskom planu", poručio je. "Mi smo tehnička vlada i sve će se obveze ispunjavati po zakonu. Svjestan sam izazova i rizika i vrlo jasno imam u perspektivi što je potrebno napraviti da bi se Hrvatska stavila na stabilnu i održivu razinu", dodao je. "Nakon šest godina recesije, ne postoji ništa osim da pored zapošljavanja i rasta ciljamo i na stabilizaciju javnih financija", zaključio je.

Reiner i Marić to su novinarima izjavili na zagrebačkom groblju Mirogoju gdje je izaslanstvo HDZ-a s partnerima iz Domoljubne koalicije položilo vijenac i upalio svijeću na grobu utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika Republike Franje Tuđmana, u povodu obilježavanja 27. obljetnice osnutka HDZ-a. U izaslanstvu HDZ-a nije bio predsjednik stranke Tomislav Karamarko. Reiner je kazao kako vjeruje da je on na drugim zadacima jer je u Saboru počelo prikupljanje potpisa podrške novoj vladi.