Karamarko na 27 godina HDZ-a: Nismo odustali od preslagivanja

Na zagrebačkom groblju Mirogoju izaslanstvo HDZ-a je s partnerima iz Domoljubne koalicije ujutro položilo vijenac i upalilo svijeću na grobu utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika Republike Franje Tuđmana, u povodu obilježavanja 27. obljetnice osnutka HDZ-a.

Svečanost se nastavila kroz dan u prostorijama NK Jarun, a odigrana je i tradicionalna utakmica između HDZ-a i olimpijaca.Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da je HDZ spreman za nove izbori, ali da još nije odustao od mogućnosti preslagivanja Vlade. Na pitanje hoće li stranka ići s njim na čelu na izvanredne izbore, rekao je kako je odgovoran čovjek, i za sve što je loše učinjeno čovjek mora odgovarati, a za sve dobro učinjeno, ne mora i to se uvijek može staviti na vagu.

Ne, nismo odustali od mogućnosti preslagivanja Vlade, ali smo, naravno, spremni i za nove izbore. Ne bude li ništa od preslagivanja, morati ćemo ići na nove izbore. Nisam nerealan, rekao je Karamarko odgovarajući na pitanja nakon svečane sjednice Predsjedništva HDZ-a i utemeljitelja stranke u prostorijama NK Jarun, gdje je prije 27 godina, 17. lipnja 1989., pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, osnovan HDZ. 

Predsjednik HDZ-a je, na upit hoće li stranka ići s njim na čelu na izvanredne parlamentarne izbore, rekao je kako će se to vidjeti. Čovjek koji ima nekakvu odgovornost i svjestan je svojih pobjeda i poraza mora na taj način reagirati, dodao je Karamarko.

Poručio je i da treba pričekati drugi tjedan kada će svi biti pametniji. Smatra i da nije uteg stranci jer su pobjeđivali na izborima u prošle četiri godine kao i prošlim parlamentarnim. Trebamo se izvući iz ove situacije. Napraviti ću sve što stranci bude najpotrebnije u tom momentu. Napravio sam to dva puta i mogu napraviti još 22 puta, naglasio je Karamarko.

Dodao je kako ne osjeća da gubi potporu vodstva stranke, dodavši da se na sjednicama Predsjedništva HDZ-a jasno i otvoreno izgovaraju stvari. Najavio je i da će se Predsjedništvo HDZ-a opet sastati za dva, najkasnije tri dana.