Predsjednica poručila huliganima: Mrzitelji države, odgovarat ćete!

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović hrvatskim nogometnim reprezentativcima i navijačima poručila je - "Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači!".

No odaslala je i poruku huliganima. Navela je da će mrzitelji Hrvatske, koji su izazvali nered i prekid utakmice Hrvatska - Češka na EURU 2016. u Saint-Etienneu, odgovarati.

Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači! A vama neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države (tzv. orjunašima) poručujem: odgovarat ćete i za ovo i za svastiku! Sram vas bilo!, objavila je predsjednica Grabar-Kitarović na svome Facebook profilu.Podsjetimo, na utakmici EURA 2016. između Hrvatske i Češke u 86. minuti utakmice, pri vodstvu Hrvatske od 2:1,  uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači, pokušali su isprovocirati prekid utakmice.

Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i tučnjava na tribinama. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta utakmica  je nastavljena. 
[VIDEO] Hrvatskoj prijeti izbacivanje s Eura