Hrvatski huligani opet zasjenili odličnu igru reprezentacije

Hrvatska nogometna reprezentacija odličnom igrom protiv Češke, ali uz samo neriješen rezultat, stigla je na korak do drugoga kruga Europskog prvenstva. Utakmicu je, nažalost, obilježio velik incident hrvatskih huligana koji su na stadion došli samo s tim ciljem.

Hoće li Hrvatsku izbaciti s Europskog prvenstva - pitanje je koje mnoge sada muči. Uefa je odmah pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske. Odluka se očekuje u ponedjeljak.

Naša reprezentacija otprije je pod povećalom. Iduće dvije domaće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. igrat ćemo pred praznim tribinama. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza objasnio je što danas možemo očekivati.Topovski udar koji je eksplodirao pod nogama vatrogasca, baklje na terenu, prekid... Dugo ćemo pamtiti 86. minutu utakmice s Češkom. Reprezentativci su bili u nevjerici te su i oni pokušavali smiriti huligane.
[VIDEO] Hrvatskoj prijeti izbacivanje s Eura
Ne treba naglašavati koliko su tim činom razočarani naši igrači, a i pravim navijačima već je dosta šačice huligana koji blate Hrvatsku.

Danas je tužan dan za Hrvatsku... neka skupina građana dignula je glas i ruku protiv sporta, protiv ujedinjenja, protiv veselja, a, usudit ću se reći, i protiv vlastitog naroda. Iskoristiti nastup reprezentacije za sitne obračune i osobne frustracije nije ni časno ni pošteno ni hrabro. Postoji mjesto, vrijeme i institucije, gdje svaki pojedinac i skupina može tražiti svoja prava ili zaštititi svoje interese na građanski i civiliziran način... Ovo danas pokazalo je Hrvatsku kao zemlju niskih strasti, a građani Hrvatske, kao i naši vrhunski sportaši, to nisu zaslužili..., stoji među ostalim u priopćenju pomoćnice ministra obrazovanja, znanosti i sporta Janice Kostelić.

HSP dr. Ante Starčević je objavio priopćenje kako se klasičnim udbaškim metodama rušenje Domoljubne koalicije iz političkog i medijskog ringa prebacilo na sportske terene u inozemstvu. Nećemo dopustiti da ljaga današnjih događaja bude bačena na splitsku Torcidu jer to nije istina. Oni koji su sudjelovali u sramoćenju Hrvatske iz zemlje nikada ne bi izašli da je tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić uistinu njihov odlazak na Euro želio i zaustaviti, stoji u priopćenju HSP-a AS.Na događaje iz Saint-Etiennea osvrću se i brojni inozemni mediji. Vodeći španjolski sportski dnevnik Marca piše da radikalni navijači Hajduka, Dinama i Rijeke ovime prosvjeduju protiv Zdravka Mamića i Davora Šukera, koje optužuju za korupciju.
[VIDEO] Čačić: Uništen je trud onih koji s ponosom nose hrvatski dres
Iz splitske Torcide zasad nema komentara, premda je dva sata prije početka utakmice i puna četiri prije bakljade na društvenoj mreži "Torcida 1950" objavljena karta stadiona s mogućim planom izvršenja diverzije, što se poslije djelomično i pokazalo točnim.

Kako neslužbeno doznaje HRT, SOA je znala da se pripremaju huliganski napadi i o tome je obavijestila francuske kolege, koji nisu baš najbolje reagirali, rekao je za HRT stručnjak za sigurnost Mate Laušić.Također se neslužbeno doznaje da je i policija na hrvatsko-slovenskoj granici zaustavila 500 navijača koji su krenuli u Francusku. No iako se najavljivalo nogometno prvenstvo koje će zbog terorističkih prijetnji biti pod najvećim mjerama sigurnosti, nije prošlo ni test sa šačicom hrvatskih huligana.