Split: Nekulturni vozači brzo pune gradski proračun

Splitski prometni redari pune gradsku blagajnu! U posljednjih devet mjeseci naplatili su više od 600.000 kuna kazni. Što i nije problem jer su vozači u Splitu nadaleko poznati po nedostatku prometne kulture.

Hrvojeva ulica pokraj splitskoga Pazara - raj je za prometne redare. Kazne mogu ispisivati cijeli dan. Uvijek ih rado vide dostavljači. Laki na jeziku, loše prometne kulture i kratki na fitilju, takvi su Splićani kad sjednu za volan.

Nesavjesni vozači parkiraju na mjestima za invalide, autobusnim postajama, pješačkim zonama. Kazne su od 300 do 700 kuna, upola manje ako se plati u roku od tri dana. Otkad postoje, prometni redari gradski su proračun podebljali s više od 600.000 kuna. Ovo nije način popunjavanja gradskoga proračuna. Mi želimo postići veću sigurnost prometa i kazne se u pravilu odnose samo na kritična mjesta gdje je neizbježno postupanje prometnih redara, izjavio je Špiro Cokarić, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i redarstvo.

Kritična točka je i parkiralište u četvrti Dobri. Kaos, samovolja i bezobrazluk ovdje su vladali do prije dva mjeseca, ali redari ga i dalje obilaze. Desetorica prometnih redara ne znaju gdje će od posla pa će uskoro dobiti trojicu novih kolega. Sretno im!