Ante Pranić NLM-a gradonačelnik Vrgorca

Ante Pranić s Nezavisne liste mladih (NLM) novi je gradonačelnik Vrgorca, a njegov zamjenik je Mile Herceg, izvijestilo je vrgoračko Gradsko izborno povjerenstvo.

Na prijevremenim lokalnim izborima dva diplomirana inženjera građevine pobijedili su u 2. krugu glasovanja za gradonačelnika kandidatkinju HDZ-a Nadu Jelavić i njenog zamjenika Antu Radića.

Po službenim rezultatima iz vrgoračkog GIP-a, Ante Pranić dobio je 2.161 glas, odnosno  55,83%, a Nada Jelavić osvojila je 1.636 glasova birača, odnosno 42,26%.

Odaziv u drugom krugu izvanrednih izbora za vrgoračkog gradonačelnika bio je 67,36%, a na birališta je izišao 3.871 glasač od 5.747 upisanih u biračke popise. Nevažećih listića bilo je 74, tj. 1,91%.

Ante Pranić prvi je gradonačelnik Vrgorca koji nije iz HDZ-a. U prvom krugu izvanrednih lokalnih izbora u Vrgorcu, 5. lipnja, izabrano je Gradsko vijeće od 15 članova, u kojem je najviše vijećnika osvojila NLM -  6, HDZ je osvojio 4 vijećnika, po jednog vijećnika u vijeću imaju HSP AS i HSS, a koalicija SDP-HNS tri vijećnika.