Za što je sve Hrvatska kriva zbog skupine huligana

Glavna tema u hrvatskoj javnosti i dalje su huligani koji su počinili incident na utakmici Hrvatska - Češka u Saint-Etienneu.

Zbog incidenta Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske. I to zbog čak četiri prekršaja - pirotehnike, bacanja raznih predmeta na travnjak, divljanja navijača na tribini te rasizma. Odluku o kazni Uefa će objaviti u ponedjeljak, dan uoči utakmice Vatrenih sa Španjolskom u Bordeauxu. 

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predložila sazivanje izvanredne sjednice Vlade na kojoj bi SOA i MUP izvijestili što su poduzeli da se spriječe izgredi na koje se danima prije javno upozoravalo, čula se i s premijerom Tihomirom Oreškovićem.

Iz Vlade za ponedjeljak najavljuju radni sastanak na kojem će se razmotriti mogući načini rješavanja ovog problema.

Javnosti se obratio i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. Naglasio je da je ovo velik udarac ugledu Hrvatske. Divljačko ponašanje huligana mora prestati i prestat će, dodao je Orepić. U ovom slučaju, napominje - hrvatska je policija učinila sve što se od nje očekivalo.
Orepić: Divljačko ponašanje huligana mora prestati i prestat će!
Zbog najava izgreda na sljedećoj utakmici, u utorak sa Španjolskom u Bordeauxu, ministar vanjskih poslova Miro Kovač pojačao je suradnju s Parizom, a razgovarao je, kaže, i s ministrom Orepićem.

Za Dnevnik 3 ministar Kovač izjavio je kako imamo ljude, aktiviste, ne navijače, koji idu ciljano u Francusku kako bi ometali utakmicu, koji bi radili incidente, koji bi prekidali utakmicu i koji su ondje s određenim ciljem, da naruše ugled Hrvatske i da je zaustave na putu prema nekom od trofejnih mjesta na europskom prvenstvu
Kovač: "Imamo aktiviste čiji je cilj narušiti ugled Hrvatske"
Kaznu ćemo doznati sutra. U taboru reprezentacije ogorčeni su.
[VIDEO] Čačić: Iz ovoga ćemo izaći još jači