Mazzocco: Cijelo predsjedništvo HDZ-a treba otići

Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a. Već se razgovara o novim imenima, a jedno od tih je i Andrej Plenković koji je ekskluzivno za HRT kazao da je spreman preuzeti HDZ.

Vojislav Mazzocco
, novinar Indexa, gostovao je u HRT-ovoj emisiji Studio 4 te je komentirao Karamarkovu ostavku i buduću izbornu kampanju.

Karamarko je prvi predsjednik jedne velike stranke koji je podnio ostavku nakon što nije isporučio obećano, čime je postupio odgovorno. Nismo naviknuli na takve poteze od moćnih ljudi, kazao je Mazzocco. Dodao je da sada treba vidjeti kako  će ljevica reagirati i hoće li se svi sada ponašati puno odgovornije.

Osvrnuo se i na nadolazeću kampanju za koju smatra da će biti veoma kratka i blaga u kojoj se oponenti, kaže Mazzocco, neće previše prozivati kako bi izbjegli spominjanje vlastitih nesposobnosti.

HDZ je daleko od desnog centra, smatra Mazzocco koji je povukao paralelu s HDZ-om Franje Tuđmana koji je bio bliže centru, nego HDZ Tomislava Karamarka. U tom svjetlu nije siguran je li Andrej Plenković osoba koja predstavlja HDZ-ove birače.  Mišljenja je da nije dovoljno promijeniti jednog čovjeka, već cijelo predsjedništvo HDZ-a koje je, kaže, jednako kompromitirano kao Karamarko.

Smatra i da SDP, od izbora prošle godine, nije napravio ništa te da nisu zaslužili da dođu na vlast.