HDZ do unutarstranačkih izbora u rukama Brkića - "Puno članova ima ambicije"

"HDZ je jedinstven i okreće novu stranicu. HDZ je najveća stranka u Hrvatskoj i iz ovoga ćemo izaći još jači. Gospodin Karamarko iza sebe ima pet pobjeda i kao moralan čovjek podnio je ostavku", izjavio je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić kji je preuzeo upravljanje strankom do provedbe unutarstranačkih izbora.

Brkić je najavio kako će stranačka tijela sukladno proceduri donijeti propise o unutarstranačkim izborima koji će se održati unutar mjesec dana. "Puno članova ima ambicije", poručio je te naglasio kako je njegov kandidat - "onaj kojega će članstvo izabrati". Brkić je dodao kako će Karamarko ostati u vrhu stranke. Najavio je kako će se iduća sjednica Predsjedništva HDZ-a održati u četvrtak. "Oni koji govore da HDZ mora ići u centar, oni će o tome odlučivati u svojim centrima. HDZ je narodnjačka stranka, stranka desnog centra i kao takva ima svoju platformu", zaključio je Brkić.

Darko Milinović poručio je "domoljubima" kako je "HDZ jedinstven" te kako će "dobiti izbore". "Nema zaključaka! Sve će biti dobro!", izjavio je Oleg Butković. Tomislav Karamarko nakon sjednice je kazao kako se razgovaralo o njegovoj ostavci te kako je sastanak bio "manje radni, a više revijalan". Na pitanje što su rekli članovi Predsjedništva, poručio je: "Neću ih ja cinkati". Na upit koja će biti njegova buduća pozicija u stranci, odgovorio je: "Ne znam ništa! Hvala lijepa!"

Karamarko podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a: Politika je prljavi posao

Podsjetimo, spremnost na preuzimanje vodstva nad HDZ-om, gostujući u Dnevniku HTV-a najavio Andrej Plenković. Potporu su mu dali Ivo Stier, Dubravka Šuica i Ivana Maletić. Podsjetimo, devetero osnivača stranke zatražili su odlazak Tomislava Karamarka s mjesta predsjednika HDZ-a. Karamarkovu ostavku javno je zatražio i potpredsjednik stranke Tomislav Tolušić.