Petrina i Puljak: Teoretiziranje i potvrde javnih bilježnika

Hrvatsku u rujnu čekaju novi izbori. Aktualni saziv Sabora raspustit će se polovinom srpnja i u manje od godinu dana ponovno počinje lov na glasače. O političkoj situaciji u zemlji u Studiju 4 govorili su nezavisni zastupnik Stipe Petrina i predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak.

"Kad je Tomislav Karamarko odstupio s mjesta prvog potpredsjednika Vlade, nije bilo razloga da se sruši Vlada Tihomira Oreškovića i pitanje je zašto", kazao je Stipe Petrina. "Političari su apsolutno neozbiljni", naglasio je Petrina, koji za korupciju optužuje svih osam saziva Sabora. "Moja misija u Saboru, i zašto smo išli s Mostom, je da se model Primoštena prenese na državnu razinu. Na idućim se izborima neću nikome priključiti. Postoji opcija da s manjim partnerima izađemo na izore u svim izbornim jedinicama", kazao je Petrina. Smatra da bi lijeva koalicija na idućim izborima mogla dobiti 5-6 mandata više, desna isto toliko mandata manje, a Most bi mogao osvojiti oko 10 posto. "Mi ćemo proći izvrsno na izborima", kazao je Petrina. Sreću na izborima zaželio je i stranci Pametno.

Marijana Puljak kazala je kako se od početka vidjelo da će ova Vlada biti najgora u povijesti. "Žalosno je što su građani Hrvatske izgubili godinu dana", istaknula je. "Politika je ozbiljan posao i nije joj cilj samo dobiti što više fotelja u Saboru", rekla je Puljak, čija stranka Pametno nije na prošle izbore željela izaći s Mostom. Smatra kako skup nezavisnih lista, kod kojih nije jasno za što se zalažu i tko ih iz sjene gura, nije rješenje. Kazala je kako se Boris Jokić zasad nije odlučio priključiti stranci Pametno, iako surađuju s njim. Pozvala je sve ljude dobre volje da im pomognu graditi program za građansku Hrvatsku koji će vratiti nadu građanima. "Stranka Pametno ima sve više pristaša i izaći će na izbore u svim izbornim jedinicama", kazala je Puljak.  

Petrina je prigovorio Puljak da teoretizira te da joj nije poznata politika u praksi. Ona mu je odgovorila kako vođenje općine nije isto što i upravljanje državom. "Gospođo Puljak, tko nama jamči da ćete vi to dobro raditi?", upitao je Petrina. Puljak mu je odgovorila: "Sigurno ne javni bilježnici!"