Šibenik: Počinje gradnja četiriju POS-ovih zgrada s 37 stanova

Šibenčani godinama čekaju gradnju novih POS-ovih stanova. Nakon nekoliko najava i odgoda gradnje novih zgrada, napokon je održana prezentacija na kojoj su svi zainteresirani mogli saznati u kojoj je fazi projekt poticane stanogradnje u njihovu gradu.

Sada kada je sva potrebna dokumentacija za gradnju napokon gotova, čeka se ugovor između investitora i APN-a. Već nekoliko mjeseci građevinske su dozvole pravomoćne. A neki su se načekali. 

Čim resorni ministar odobri, počinje gradnja četiriju POS-ovih zgrada s 37 stanova. Cilj je prezentacije bio - uvjeriti one koji su na listi prvenstva da će stan i dočekati, ali i privući nove eventualne kupce POS-ovih stanova. 

Lista je prošla dug evolucijski put do danas i na tom je putu mnogo ljudi ili riješilo stambeno pitanje ili odustalo ili su, nezadovoljni dosadašnjim aktivnostima, jednostavno dignuli ruke od svega. 

Još tjedan dana traje poziv za kupnju POS-ova stana u Šibeniku. Važno je samo podnijeti zahtjev, a dokumentacija se može predati naknadno. 

Gradonačelnik Željko Burić pozvao je mlade da se jave jer je, kaže, mnogo jednostavnije nastaviti proceduru POS-ovih stanova na postojećoj lokaciji. Na temelju odaziva na javni poziv za kupnju POS-ovih stanova planirat će se i gradnja. Jer na Meterizama se može, uz planiranih 37, izgraditi i do 200  stanova, ako bude zainteresiranih.