Orešković žali što je bilo samo 20-ak zastupnika na svečanoj sjednici

Predsjednik tehničke vlade Tihomir Orešković izjavio je kako mu je žao što je sabornica bila poluprazna tijekom svečane sjednice Hrvatskog sabora u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske. Uz predstavnike državnog vrha i uzvanike, na svečanu sjednicu došlo je samo 20-ak zastupnika.  

Svatko je odgovoran za sebe i ne želim druge komentirati. Mislim da su oni koji su danas došli dali potporu jer 25 godina nije malo, to je veliki uspjeh. Žao mi je što danas tu nisu bili svi koji su trebali biti, rekao je Orešković novinarima odgovarajući na pitanje smatra li sramotom to što zastupnici nisu bili na sjednici kojom se Sabor prisjetio povijesnih odluka o suverenosti i samostalnosti koje je donio prije četvrt stoljeća.

Orešković je još jednom svima čestitao Dan državnosti te ocijenio da Hrvati danas mogu biti ponosni na samostalnu Hrvatsku i izgrađenu demokraciju. 

Na pitanje osjeća li se osobno odgovornim zbog toga što Dan državnosti prolazi u znaku dubokih političkih podjela, odgovorio je kako je svima žao zbog toga, ali i naglasio kako te podjele nisu samo odraz pada Vlade.

Ponovio je da tehnička vlada funkcionira, unatoč tomu što su u njoj ministri iz HDZ-a, koji je pokrenuo njegov opoziv. Mislim da se sada vidi da se radilo o velikom blefu i da HDZ nije mogao formirati novu vladu i zato idemo na izbore, rekao je. Na pitanje namjerava li se i dalje baviti politikom, Orešković nije želio odgovoriti, kao ni na pitanje hoće li na iduće parlamentarne izbore s Mostom nezavisnih lista.