Promocija polaznika vojnih škola, a najboljima uručene i nagrade

U Hrvatskom vojnom učilištu "Franjo Tuđman" održana je promocija polaznika vojnih škola za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske. Najboljim polaznicima uručene su i nagrade. 

Predsjednica Republike i vrhovna zapovijednica Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) Kolinda Grabar-Kitarović uručila je diplome 18. naraštaju Ratne škole "Ban Josip Jelačić", te 15. naraštaju temeljne časničke izobrazbe kao i 19. naraštaju temeljne časničke izobazbe vojnih pilota. Među polaznicima 18. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić", najviše razine školovanja u Oružanim snagama, kojima je predsjednica Republike uručila diplome, jedanaestorica su pripadnici Oružanih snaga RH, jedan je civil iz Ministarstva vanjskih poslova, te po jedan pripadnik oružanih snaga republika Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Predsjednica je promoviranim pripadnicima čestitala i kazala da se i HVU "Franjo Tuđman" promovirao u sveučilišnoj zajednici. Pokazali smo što možemo kada hoćemo i kada imamo jasan cilj i kada zajedno radimo za probitak naše domovine, istaknula je vrhovna zapovjednica Oružanih snaga. Promoviranim časnicima čestitao je i načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga general Mirko Šundov, a na svečanosti su bili i drugi visoki gosti iz zemlje i inozemstva.