U poplavama u Zapadnoj Virginiji poginule 24 osobe

U najvećoj poplavi koja je pogodila američku saveznu državu Zapadnu Virginiju u više od 100 godina poginule su najmanje 24 osobe.

Predsjednik Barack Obama proglasio je stanje elementarne nepogode i naredio upućivanje savezne pomoći stanovnicima triju okruga koji su najteže stradali. 

Predsjednik Obama je nakon razgovora s guvernerom Zapadne Virginije Earlom Rayom Tomblinom naredio slanje savezne pomoći za okruge Kanawha, Greenbrier i Nicholas, a ona će se sastojati od izgradnje privremenih smještajnih objekata, popravka uništenoga, te drugih programa, objavila je Bijela kuća.

U četvrtak je u planinskim dijelovima Zapadne Virginije palo oko 25 cm kiše što je prouzrokovalo bujice vode koje su se slile u nizine i prouzročile katastrofalnu štetu. U jednom je danu u Zapadnoj Virginiji pala četvrtina godišnjih oborina, pa je oboren rekordan vodostaj rijeke Elk, koji je stajao još od 1888. godine.

Izvanredno stanje proglašeno je u 44 od 55 okruga te savezne države, a oko 32.000 kućanstava ostalo je bez električne energije.