Pojačan promet i gužve u u prazničnom tjednu

Prolazi prvi nešto jači turistički vikend. Hrvati se vraćaju s odmora u prazničnom tjednu, a u susjednim zemljama počeli su školski praznici. Za Dnevnik HRT-a iz Lučkog se javila Senka Vidaković:

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Metković na ulasku te Bajakovo i Kaštel na izlasku. Prema podacima granične policije BiH, na GP-u Ivanica, na izlazu iz BiH prema Dubrovniku, čeka se do dva sata. Preporučuje se svima koji dolaze na dubrovačko područje da koriste granični prijelaz Čepikuće koji preko Ravnog vodi do Slanog.

Prema navodima iz Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru, pojačan je promet vozila na izlasku iz zemlje i na graničnim prijelazima Doljani, Prisika i Izačić.

U splitsku zračnu luku sletjelo je jučer stotinu zrakoplova s 25.000 putnika. U odnosu na lanjski lipanj, promet u zračnoj luci Split porastao je za oko 13%. 

U splitsku zračnu luku ovog će vikenda do ponoći sletjeti 150 zrakoplova, a putnika u oba smjera bit će oko 38.000 tisuća - desetak posto više nego zadnjeg vilkenda u lipnju 2015. 

U svibnju ove godine prvi put u povijesti splitske zračne luke ostvaren je promet veći od 200.000 putnika. A ove godine, u kojoj se obilježava i 50. godišnjica splitske zračne luke, očekuje se da će prvi put promet putnika biti veći od dva milijuna. Resnik je zrakoplovnim linijama povezan sa sto destinacija u 23 države svijeta.