Usred sezone na staroj kliškoj cesti gradi se plinovod...

Nema veze što je turistička sezona počela; plinovod starom kliškom cestom gradit će se sve do 15. srpnja. Privatni iznajmljivači kažu da im zbog radova i prometnih gužvi odlaze gosti.

Radovi traju i u Splitu. Ulagači poručuju građanima da se strpe, jer bez radova nema ni plina. No sporu vožnju jednim prometnim trakom lakše će podnijeti jedino vozači s čeličnim živcima i klimatiziranim automobilima. Kako bi iz prve ruke mogli svjedočiti povijesnom trenutku - dolasku plina.

Nastojali smo da to bude što manje opterećenje, da se što manje remeti mir lokalnom stanovništvu... Po fazama se zatvaraju samo određeni dijelovi ceste, ne kompletna, kaže Petar Škorić, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Kuća privatnog iznajmljivača Marka Radića podno je tvrđave. Kaže, turizam je ovdje u uzletu, ali buka i prometni kaos nisu baš lijepa dobrodošlica. Pita se je li normalno imati na tri kilometra tri semafora i drndavu cestu, s asfaltom kojeg neće pokrpati tko zna kad...

Iz Županijske uprave za ceste mole za razumijevanje; radovi na ovoj dionici bit će, kažu, gotovi 15. srpnja, a cijela će se kliška cesta nakon toga rekonstruirati. 

U Splitu će radovi trajati za vrijeme cijele turističke sezone

Nervoznim vozačima u Splitu preostaje samo - strpljenje. Radovi se neće prekinuti unatoč sezoni.  Vidjeli ste naš plakat - bez radova nema ni plina ni napretka, ni razvoja grada Splita, na kraju krajeva, kaže Goran Jurilj, voditelj projekta EVN Croatia.

Do kraja godine ulagač namjerava izgraditi osnovnu plinsku mrežu od Dugopolja do Splita.